Neuro One: Problem och lösningar

Detta avsnitt kan hjälpa dig diagnostisera eventuella problem med din ljudprocessor samt att hitta rätt lösning. Om problemet inte går att lösa med följande instruktioner, kontakta kundtjänst eller din lokala CI-klinik.

1. Inget ljud uppfattas

• Kontrollera ljudprocessorns status (korrekt ansluten kabel, batterifackets lås, VK-hjulets position, valt program).
  • Byt båda batterierna.
  • Kontrollera mikrofonens ljudkvalitet med hörlurarna för medlyssning.
  • Kontrollera att kabel och spole fungerar korrekt med hjälp av den inbyggda funktionen för egenkontroll.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

2. Hackande ljud

• Kontrollera att volymkontrollens inställning samt att det valda programmet är lämpligt för aktuell ljudmiljö.
  • Kontrollera att kabel och spole fungerar korrekt med hjälp av den inbyggda funktionen för egenkontroll.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

3. Svagt eller förvrängt ljud

• Kontrollera att det valda programmet samt volymkontrollens inställning passar aktuell ljudmiljö.
  • Kontrollera mikrofonens ljudkvalitet med hörlurarna för medlyssning.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

4. Volymkontrollen fungerar inte

• Kontrollera att VK-hjulet går att vrida åt båda håll.
  • Kontrollera om VK-hjulet avaktiverats av audionomen.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

5. Ljudprocessorn sitter inte bra

• Använd en krok i en annan storlek.
  • Om problemet kvarstår kan du behöva använda ett spänne eller en öronsnäcka tillverkad av en hörselvårdsspecialist. Vänligen kontakta kundtjänst.

6. Spolen hålls inte på plats

• Spolen bärs på huden mot implantatet och fixeras med hjälp av en magnet.
  • Om den sitter för hårt, lossa magneten genom att vrida den enligt riktningen på pilarna, eller byt magnetstyrka.
  • Om den inte sitter hårt nog, dra åt magneten genom att vrida den i motsatt riktning enligt pilarna, eller byt magnetstyrka.
  • Ändra spolens position.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

VARNING: Om huden blir röd eller irriterad vid normal användning rekommenderas att magnetens styrka ändras.

7. Indikatorlampan tänds inte

• Kontrollera VK-hjulets position.
  • Kontrollera vilken typ av batterier som används (typ P675 eller PR44 zink-luft).
  • Kontrollera att batterierna sitter rätt (de har plus- och minuspol).
  • Byt båda batterierna.
  • Kontrollera om VK-hjulet avaktiverats av audionomen.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

8. Otillräcklig batterikapacitet (mindre än en arbetsdag)

• Byt båda batterierna / Kontrollera vilken typ av batterier som används (typ P675 eller PR44 zink-luft).
  • Kontrollera att skötselråden har iakttagits.
  • Kontroller att du använder den spoltyp (LD- eller SD-markering på baksidan spolen) som audionomen rekommenderat.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

9. Jag hittar inte spoltyp

För Neuro One ljudprocessorer finns spolen tillgänglig i två modeller för optimal energiförbrukning beroende på individuell hudtjocklek. SD-spolen är huvudsakligen avsedd för barn och LD-spolen för vuxna.

• Kontrollera typen genom att se markeringen på spolens baksida (LD eller SD).

10. Processorn startar inte med nya batterier

• Kontrollera vilken typ av batterier som används (typ P675 eller PR44 zink-luft).
  • Kontrollera att batterierna sitter rätt (de har plus- och minuspol).
  • Kontrollera att tryckknappen för programval är inställd på rätt position.
  • Vissa batterier är försedda med plastfilm. Om så är fallet, avlägsna denna.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

11. Batterifacket går inte att öppna

• Kontrollera om ljudprocessorn skadats.
  • Om batterierna svällt (och de inte avlägsnats), använd inte våld för att öppna batteriluckan.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

12. Batterifacket går inte att stänga

• Kontrollera vilken typ av batterier som används (typ P675 eller PR44 zink-luft).
  • Kontrollera att batteriluckan inte är blockerad.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

13. Svårighet att ansluta kabeln

• Kontrollera att kabelanslutningen är kompatibel.
  • Kontrollera att spolkabeln är korrekt ansluten.
  • Kontrollera att stiften inte är böjda.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

14. Trasig kabel

• Använd en annan kabel.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

15. Våt processor

• Öppna batterifacket.
  • Ta ur batterierna.
  • Skölj processorn snabbt i färskvatten.
  • Torka av utsidan på processorn, spole och spolkabel med hushållspapper.
  • Sätt inte tillbaka batterierna i batterifacket.
  • Ljudprocessorn får inte värmas.
  • Låt processorn torka i 24 timmar.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

16. Jag hör inget med Silhouette-systemet (induktiv öronkrok)

• Kontrollera att anslutningen till telefonen är korrekt.
  • Kontrollera att den induktiva öronkroken sitter korrekt, nära ljudprocessorn.
  • Kontrollera att tryckknappen för programval är inställd på programmet för ljudtillbehör.
  • Om problemet kvarstår tillåter inte dina nuvarande inställningar anslutning av ljudtillbehör. Kontakta din CI-klinik eller kundtjänst.

17. Jag hör inget med telespole

• Kontrollera att VK-hjulet står i rätt position.
  • Kontrollera att tryckknappen för programval är inställd på programmet för ljudtillbehör.
  • Om problemet kvarstår är det möjligt att dina nuvarande inställningar inte tillåter anslutning av ljudtillbehör. Kontakta din CI-klinik eller kundtjänst.

18. Ljudprocessorn startar om

Om ett allvarligt fel skulle uppstå som skulle kunna påverka ljudprocessorns funktion, sker en automatisk omstart (ger tillfälligt strömavbrott).

• Kontrollera om lampan blinkade snabbt innan avstängning.
  • Om problemet kvarstår, kontakta kundtjänst.

VIKTIGT: Neuro One ljudprocessor är en enhet med hög prestanda. Om problem uppstår, se skötsel- och bruksanvisningen som medföljer i förpackningen.