Digi SP’K: Felsökning

1. Inget ljud

Om du inte hör något ljud, pröva följande:

• Byt batterierna
  • Kontrollera att rätt typ av batterier används (endast AA (eller LR6) 1,5 V alkalisk)
  • Kontrollera att batterierna sitter korrekt
  • Säkerställ att batterifacket är helt stängt
  • Tryck på knappen för att starta processorn
  • Byt spolkabel
  • Byt anslutningskabel
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

2. Ljudet hackar

Om ljudet hackar, pröva följande:

• Byt batterierna
  • Kontrollera att rätt typ av batterier används (endast AA (eller LR6) 1,5 V alkalisk)
  • Säkerställ att skötselrekommendationerna har följts
  • Kontrollera mikrofonkvaliteten med hjälp av hörlurarna
  • Byt spolkabel
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

3. Svagt eller förvrängt ljud

Om ljudet är svagt eller förvrängt, pröva följande:

• Kontrollera att du använder rätt program
  • Pröva ett annat program
  • Byt batterierna
  • Kontrollera mikrofonkvaliteten med hjälp av hörlurarna
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

4. Indikatorlampan tänds inte

Om indikatorlampan inte tänds, pröva följande:

• Kontrollera att rätt typ av batterier används (endast AA (eller LR6) 1,5 V alkalisk)
  • Byt batterierna
  • Kontrollera att batterierna sitter korrekt
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

5. Indikatorlampan lyser rött

Om indikatorlampan lyser rött, pröva följande:

• Byt batterierna
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

6. Processorn startar men fungerar inte – LED-lampan slocknar inte

Om detta inträffar, pröva följande:

• Öppna batterifacket
  • Ta ur batterierna
  • Vänta fem minuter innan du sätter tillbaka batterierna
  • Tryck på knappen för att starta processorn
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

7. Spolen sitter inte kvar på plats

Om spolen inte sitter kvar på plats, pröva följande:

• Skruva i magneten medsols med hjälp av ett mynt
  • Säkerställ att magnetens polaritet är korrekt
  • Beställ en starkare magnet från försäljningsavdelningen. Notera styrkan och polariteten som indikeras på magneten
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

8. Om batteritiden är otillräcklig

Om batteritiden är otillräcklig, pröva följande:

• Byt batterierna
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

9. Batterifacket går inte att stänga

Om batterifacket inte går att stänga, pröva följande:

• Kontrollera att rätt typ av batterier används (endast AA (eller LR6) 1,5 V alkalisk)
  • Kontrollera att batteriluckan inte är blockerad, men försök inte stänga luckan med våld
  • Kontrollera att batterikontakterna inte är böjda eller deformerade
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

10. Jag kan inte ansluta min nya spolkabel

Om det inte går att ansluta en ny spolkabel, pröva följande:

• Kontrollera att storleken på anslutningen är kompatibel
  • Säkerställ att den är ansluten i rätt riktning
  • Kontrollera att stiften inte är böjda
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

11. Jag kan inte ansluta min nya anslutningskabel

Om det inte går att ansluta en ny anslutningskabel, pröva följande:

• Säkerställ att kabeln är ansluten i rätt riktning.
  • Kontrollera att stiften inte är böjda
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

12. Processorn har blivit våt

Om processorn har blivit våt, pröva följande:

• Öppna batterifacket och ta ur batterierna
  • Om processor kommit i kontakt med saltvatten, skölj den snabbt i färskvatten
  • Torka utsidan av processor, spole och spolkabel med hushållspapper
  • Låt batterier och ljudprocessor torka i 24 timmar innan batterierna sätts tillbaka i batterifacket
  • Ljudprocessorn får inte värmas
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.

13. Spolkabeln är trasig

Om spolkabeln är trasig, pröva följande:

• Ta fram den andra spolkabeln som levererades i förpackningen till din ljudprocessor
  • Du kan även beställa en ny kabel från vår försäljningsavdelning. Notera att kabeln finns tillgänglig i olika längder och färger.

14. Jag hör inget med telespole

Om du inte hör något med telespolen, pröva följande:

• Kontrollera att du använder programmet för tillbehör
  • Om problemet kvarstår, kontakta din CI-klinik, lokala kundtjänst eller distributör.