FAQ CI-tilslutningsmulighed

• Kan jeg bruge Streamer XM sammen med Neuro 2 lige fra æsken?

Hvis det er første gang du bruger en Streamer XM, vil du være nødt til først at aktivere Streamer XM-funktionen. Det tager blot nogle minutter, men skal gøres sammen med din CI-audiolog på GMCI (Neuro 2 tilpasningssoftware). Når først det er gjort, behøver du aldrig gøre det igen, f.eks. hvis du får en ny Streamer XM.

Bemærk: Din Streamer XM kan også fungere sammen med andre Neuro 2 fra andre brugere (åben tilstand), hvis de også har aktiveret Streamer-funktionen på Neuro 2-tilpasningssoftwaren. I denne situation vil en anden Neuro 2-bruger muligvis kunne bruge din Streamer (når bare tilbehøret allerede er parret)

• Kan jeg tilslutte/parre min Streamer XM til flere slags tilbehør?

Ja. Streamer XM kan tilsluttes til op til fem aktive, trådløse enheder (2 telefoner, 1 mikrofon, 1 TV og 1 A2DP) samt til 1 jack, 1 telespole, 1-FM.

Aktiv = tændt og parret.

• Kan jeg stadig regulere volumen og skifte program, hvis disse er deaktiveret på Neuro 2 (f.eks. for mit barn)?

Ja. Streamer kan bruges som en fjernbetjening (uden streaming), selv når volumen og programskift er deaktiveret på Neuro 2 (volumen og programskift).
    Bemærk: Dette er vigtigt for forældre, så de kan skifte program (via Streamer XM) til de næste skridt fremad, mens barnet ikke selv kan gøre dette (fordi volumen og programskift er deaktiveret på Neuro 2).

• Kan jeg parre min Streamer XM med flere tv'er (selectme-funktion)?

Ja, det kan du. Hvis du ønsker adgang til to (eller flere) forskellige tv'er, skal du bruge to tv-adaptere, en til hvert tv. Så:

1. Par hver tv-adapter med din Streamer XM, så de huskes af din Streamer XM.

2. Hvis du vil skifte mellem tv-adaptere, skal du sikre dig, at du ikke er tilsluttet en tv-adapter (Streamer skal være tændt men ikke aktiv dvs. ikke i gang med at streame).

3. Tryk kort på ‘Selectme’-knappen på tv-adapteren, som du ønsker at høre lyden fra (en lille, rund og rød knap bag på tv-adapteren).

4. Tv-adapteren tilsluttes automatisk, og der høres et bekræftelses-bip efterfulgt af en lyd fra tv'et.

• Er mikrofonen en god løsning i skolen?

Oticon ConnectLine-mikrofonen er mere tilgængelig end FM med hensyn til pris og brugervenlighed.

FM- og Roger-systemerne har en stor frekvensbåndbredde og således bedre adgang til alle talesignaler. Dette er nødvendigt for et barns tale- og sprogudvikling. Vi anbefaler derfor at bruge et FM/Roger-system til børn i skolen.

• Kan jeg bruge Roger X- eller FM-modtageren med Streamer XM?

Roger X- og FM-systemer (som Amigo R2 fra Oticon) bruger et Eurostik, så de er kompatible med Streameren.  Du skal blot sætte dem i indstikket til Eurostik under Streameren.

Evt. spørgsmål om brugen af Roger X-systemet skal rettes til Phonak.

• Både Streamer XM og min Neuro 2 har indbygget telespole. Hvilken skal jeg bruge?

Det er mere praktisk med Streamer (bimodal og bilateral).

Den indbyggede telespole på Streamer XM kan være mindre følsom over for visse typer interferens i bestemt omgivelser. Dette kan give en bedre lydkvalitet, men du kan selv vælge den, du foretrækker.

Batteriforbruget på Neuro 2 er det samme for begge systemer.

Tryk på AUX-knappen i ca. to sekunder for at få T-spoletilstand.

• Er der risiko for, at en anden Streamer griber ind i lyden til mit barn i skolen?

Nej. Det er usandsynligt, at du vil have problemer af nogen art, da kun dit barns høreapparat kan modtage kommandoer og lyd fra Streameren.

Bemærk: Dette er grunden til, at du ikke behøver at tilslutte din Streamer til dine høreapparater.

• Hvilket tilbehør er kompatibelt med Streamer til brug i CI?

Halssnor*, beskyttelsescovers*, strømforsyning, opladerstation*, usb-kabel

Bemærk: *fås i 2 farver (sort og hvid, mørkegrå og lysegrå for halssnoren)

• Kan jeg bruge min Streamer XM sammen med min bils multimediesystem?

Nej, det kan du ikke. Du kan kun tilslutte en telefon til din bils multimediesystem. Hvis du ønsker at lytte til en radio og/eller din bils GPS, kan du bruge dedikerede internet apps på din telefon og streame direkte til Neuro 2 via din Streamer XM, hvis den tidligere er blevet parret med din mobiltelefon.

Bemærk: I nogle lande er det ikke tilladt at køre, mens du streamer fra din telefon. Husk at tjekke reglerne for dit land.

• Hvordan identificerer og prioriterer Streamer XM forskellige enheder?

Streamer XM tilbyder flere mulige tilslutninger til forskellige typer Bluetooth-enheder. Hver tilsluttet trådløs enhed har et unikt Bluetooth-fingeraftryk, som gør det muligt for Streamer XM at identificere audiotypen.

Streamer XM kan også tilsluttes andet ConnectLine-tilbehør (tv-adapter, telefonadapter, mikrofon) med et 3,5 mm stik og en FM-modtager. Systemet styres af Streamer XM Auto Priority-funktionen, der sikrer, at den korrekte og relevante audiokilde altid aktiveres.

Vær opmærksom på, at en telefon altid har højeste prioritet, dvs. et indkommende telefonopkald vil automatisk tilsidesætte en anden streaming-enhed. Hvis du ønsker at ringe til en person, mens du er i gang med at streame lyd fra en anden enhed, kan du blot taste det nummer, du ønsker, på din telefon, hvorpå systemet automatisk vil skifte til telefontilstand.

Bemærk: Streamer XM brugervejledningen angiver ikke disse prioriteringer på en enkel måde. Efter telefonen prioriteres tilbehør (minijack, FM) med kabel højest.

• Kan jeg bruge Streamer XM bimodalt?

Streamer XM og alt ConnectLine tilbehør kan anvendes bimodalt, hvis det andet øre har enten et Dynamo eller Sensei SP Oticon høreapparat, fordi de har en lignende teknologi til Neuro 2. Hvis dette er tilfældet, vil lyden blive streamet med én Streamer XM til begge ører.

Hvis du bruger et høreapparat, der ikke er kompatibelt med Streamer, på det andet øre, kan du enten bruge to uafhængige tilslutningssystemer (der kører parallelt, f.eks. Streamer og Neuro 2 samt Exeed) eller en bimodal telespoletilslutningsmulighed (som Artone-løsningen).

• Hvordan parrer jeg min Streamer XM?

Før Streamer XM kan bruges sammen med andre enheder skal de to enheder parres.

1. Hold tænd/sluk-knappen på Streamer XM omtrent indtil indikatoren ved siden af tænd/sluk-knappen blinker blå (det tager fem til seks sekunder).

2. Sæt den anden enhed (f.eks. en mobiltelefon) i parringstilstand: Vælg Bluetooth i telefonindstillingerne (læs brugsvejledningen til telefonen efter behov), og vælg ‘Streamer OM’

3. Hvis der behøves en adgangskode, er pinkoden 0000 (fire nuller).

4. Når parringen er overstået vil enheden (f.eks. en mobiltelefon) vise et høretelefonikon (sommetider ombyttes farverne eller der vises pile). Streamer XM-indikatoren vil så samtidig lyse blå.

• Hvor lang er batterilevetiden for Streamer XM?

Når Streamer XM er tændt holder batteriet i 10 timer med seks timers aktiv streamning. Batteriforbruget vil ikke ændre sig betydeligt, hvis du streamer fra jack, FM, tv eller telefon.

Hvis Streameren er tændt og ikke streamer, holder batteriet typisk i 60 timer.

Hvis den kun bruges til fjernbetjening (dvs. selv når den er slukket, kan Streameren stadig bruges som en fjernbetjening), er batterilevetiden så op til ca. seks måneder.

Batteriet bør ikke aflades helt. Hvis man holder batteriet helt opladet, vil det forlænge dets kapacitet.

Batteriets forventede levetid er mindst to år (et års garanti), dvs. 720 opladninger.

• Hvad er de vigtigste telefonsamtalefunktioner, som Streamer XM håndterer?

Afvis opkald: Tryk kort på volumen ned-knappen på din Streamer XM.

Stemmeopkald: Din mobiltelefon skal støtte håndfri Bluetooth-profil, og stemmeopkaldsfunktionen skal være aktiveret. Stemmeopkald aktiveres ved kort at trykke på Streamer XM-telefonknappen og sige et gemt navn i Streamer XM i mikrofonen, hvorpå telefonen automatisk ringer til nummeret.

Genopkald: Tryk på Streamer XM-telefonknappen i nogle sekunder, hvorpå der ringes automatisk til det seneste telefonnummer igen.

Funktionen ‘ventende opkald’ understøttes ikke af Streamer XM. I en aktiv samtale fra Streameren til høreapparatet, vil der ikke være nogen angivelse af, at et andet opkald prøver at komme igennem.

Andre funktioner beskrives i brugervejledningen i afsnittet 'individualisering af mobiltelefonens funktioner'.

Bemærk: Når Streameren er tilsluttet en fastnettelefon via telefonadapteren, vil genopkald og stemmeopkald være deaktiveret, selv når Streameren også et tilsluttet en mobiltelefon.

• Hvem bør jeg kontakte, hvis jeg har problemer eller brug for reparation?

Du kan kontakte leverandøren: OM for Streamer og typisk forhandleren, hvor du har købt ConnectLine-tilbehør. (Dette kan tilpasses den lokale markedssituation.)

• Kan jeg skifte Streamer-batteri?

Nej. Kun særlige personer fra koncernen kan skifte det. Hvis der opstår et batteriproblem, skal Streamere returneres til Oticon Medical.

Dette forebygger, at uøvede personer beskadiger batterierne, hvilket potentielt kan medføre overophedning af batterierne.

Bemærk: Garantien bortfalder, hvis der er tegn på at der er pillet ved batterierummet (et års garanti).

• Kan én tv-adapter parres med to Streamers?

Nej. To Streamers kan ikke parres samtidig med én tv-adapter. Hvis to brugere (dvs. med to Streamers) ønsker at se tv sammen på samme skærm (f.eks. et ægtepar, der er CI-brugere eller søskende, der er CI-brugere), skal de hver især have en dedikeret tv-adapter (i dette tilfælde vil det sige to tv-adaptere, der hver især er parret med én Streamer).

Bemærk: De vil også skulle bruge et splitterkabel til at tilslutte de to tv-adaptere til samme tv.

Bemærk: Én Streamer XM kan parres med to eller flere tv-adaptere (f.eks. ét tv i stuen og ét i soveværelset). Se  ’selectme’-funktionen.

• Kan to tv-adaptere installeres på ét tv?

Ja, to tv-adaptere kan bruges parallelt. Dette vil forudsætte brugen af et audiosplitterkabel, og at hver tv-adapter parres med sin egen Streamer XM.

Splitterkablet er ikke inkluderet i pakken, men kan købes i en hvilken som helst specialforretning. Tekniske krav skal tjekkes i tv'ets brugsvejledning (i overensstemmelse med konnektortypen på tv'et – TOS link eller RCA).

• Hvilke enheder kan jeg bruge sammen med Streamer XM?

Smartphones - kompatible med alle IOS- og Android-telefoner og tabletter

Musiktilbehør - MP3-afspiller, ipod eller andre audioenheder, hvis de understøtter Bluetooth A2DP-profilen

Computer - direkte forbindelse, hvis den er Bluetooth-aktiveret. Hvis ikke kan du gøre den kompatible med din Streamer XM med et usb-dongle (BTD500 fra Sennheiser – kan bestilles hos Oticon).

Fastnettelefon - de fleste analoge systemer understøttes (ikke digitale telefoner) – med ConnectLine-telefonadapteren (der findes ingen liste over kompatible fastnettelefoner, da der er så mange modeller).

TV - Du kan streame fra dit tv med Streamer XM ved at bruge ConnectLine TV adapter 2.0

Mikrofon - Oticon ConnectLine-mikrofonen er kompatibel. Andre mikrofoner er ikke blevet testet

Roger og FM - Alle FM-modtagere med et Eurostik (f.eks. Amigo fra Oticon, Roger fra Phonak)

Bil- og GPS-systemer - Du kan tilslutte din Streamer via din mobiltelefon, hvis den er parret med din bils system.

Høreapparater - Oticon Medical Ponto 3, Ponto Plus og med Oticon Dynamo og Sensei SP