Support til hørespecialister

På disse sider finder du værktøjer, der kan hjælpe dig med at opfylde patientens individuelle behov på hvert eneste skridt på vejen mod et implantat.

Ring til Oticon Medical nu

Følgende tjenester hjælper med at levere høreomsorg online til dine patienter, samtidig med at der holdes afstand.*

• Reparations- og ombytningsservice

Som hjælp til patienter, der ikke kan komme ind på klinikken, og for at hjælpe med at mindske antallet af patienter, der kommer ind lige fra gaden, tilbyder Oticon Medical en reparations- og tilbehørstjeneste direkte til brugeren. Vi gør dette i tæt samarbejde med dig for at sikre overholdelse af loven, sporbarhed, og at patienten får den bedste høreløsning.

• Batterier - En nødvendighed

Du bedes sørge for, at din patient ved, hvordan og hvor han/hun kan få fat i batterier.

•  Udvidet afprøvningstilbud

Da mange operationer er blevet udsat, har brugere mulighed for at, fortætte deres afprøvning af Ponto på softband frem til operationen.

Kontakt  den lokale Oticon Medical repræsentant  for at få mere at vide.

• Hotline for patienter

Oticon Medical hjælpelinjen til patienter bemandes af Oticon Medicals kliniske support, og kan besvare alle patientforespørgsler direkte. Husk at fortælle dine patienter, hvilket nummer de skal ringe til.

Du kan finde de lokale telefonnumre her.

Audiologisk online-support

Få hjælp til dine tilpasninger, online eller over telefonen.

Online tilpasningsassistance

Du kan være i kontakt med Oticon Medicals kliniske support online under din aftale med patienten. Denne kan besvare spørgsmål, give råd og vejledning om tilpasning. Vi kan også oplære i brugen af vores tilpasningssoftware Genie Medical.

Audiologisk hotline

En klinisk hotline, der giver dig direkte adgang til Oticon Medicals kliniske support. Vi ved godt, at åbningstiderne for klinikkerne er under forandring, og vi vil gøre vores bedste for at matche dine behov lokalt.

Kontakt Oticon Medical  for at få hjælp af fra vores kliniske support

Klik på det trin, du behøver hjælp til.

Rådgivning er altafgørende, og oplevelsen brugeren får ved et møde i klinikken, skal kopieres, når du arbejder online med patienten. Nedenfor kan du finde nyttige værktøjer og trin at gennemgå, når du rådgiver en ny bruger online. Overvej at fremsende materialer inden mødet. Oticon Medical kan hjælpe med at udsende relevant litteratur for dig og yde support online efter behov.

Det skal du huske

Rådgivning er vigtig!
Brugere, der beslutter sig for en en benforankret løsning, gør dette baseret på:

• Den indledende samtale med dig

• Skriftlig information
    Giv brugeren en informationspakke digitalt.

• Prøveperiode
    Programmér enheden med det seneste audiogram, og husk at minde patienten om at komme ind til finjustering, når det er muligt.
    Kontakt Oticon Medical  for mere information.

• Mød andre brugere af et benforankret høresystem.
    Hvis det ikke er muligt at møde en and bruger af benforankret høresystemer ansigt til ansigt, kan du give adgang til brugere af benforankrede høreløsninger her .

Egnethed

Ponto lydprocessorer er en ideel løsning til konduktive og blandede høretab* så vel som ensidig døvhed**.

Download kort egnethedsvejledning

Audiogram og “talebananen”

Forklar hvad et høretab er og især til patienten og især, hvad benledningsresultaterne fortæller os om hørelsen.

Forklar principperne for Ponto™-systemet

Forklar, hvordan en benforankret løsning fungerer, og hvorfor fordelene for patienten er større end et almindeligt høreapparat.

Anspor til afprøvning

Patienten kan afprøve enheden på et Softband eller et pandebånd. Ponto 5 er ideel til en afprøvning ved et konduktivt høretab. Ponto 3 SuperPower bør overvejes til sværere, blandede høretab og ensidig døvhed. Hvis der er tvivl, kan begge afprøves.

200x200-trial

Ponto Softband giver kandidater lejlighed til at opleve Ponto-systemet – uden en operation. Ponto Softband kan justeres i størrelse, så det sidder sikkert og bekvemt på en brugers hoved. Brugeren kan også bruge et pandebånd. Opnå de bedste audiologiske resultater, når der er en signifikant sensorineural komponent, eller du tilpasser en ensidigt døv patient og overvejer at bruge Ponto 3 SuperPower til afprøvningen. Til alle andre brugere anvendes Ponto 5 Mini.

Send en Ponto direkte til patienten

Programmér enheden med det seneste BC audiogram, hvis det er tilgængeligt, og send så enheden, der allerede sidder på et Softband direkte til patienten. Hvis du har brug for råd om tilpasning, henvises til afsnittet tilpasning af lydprocessor. Vær opmærksom på, at nogle patienter vil foretrække en hovedbøjle frem for et Softband.

Kontakt Oticon Medical  for mere information.

Afprøvning – børn

Med 14 forskellige farver til rådighed kan du være sikker på at finde et Ponto Softband, der passer til patienten. Det er også muligt at individualisere lydprocessoren med en bred vifte af covers og klistermærker.

Børn med Softbands

Nyttige værktøjer til afprøvning

Ponto Care-appen

Ponto Care-appen hjælper og vejleder alle patienter lige fra afprøvning til rehabilitering og søger at gøre patienter mere engagerede, uafhængige og involverede i deres behandling med et benforankret høresystem. Den giver dem et selvhjælpsværktøj til at få den bedst mulige afprøvningsoplevelse og en lærerig samtale med dig bagefter – ansigt til ansigt eller online. De vejledes i, hvordan og hvor enheden skal anvendes. De kan vurdere alle forskellige omgivelser, tage notater, sende dig en rapport og meget andet.

Fordelene ved appen:

• Gratis for alle.
  • Patienten får vejledning under afprøvningen og kan sende en rapport til din indbakke for at fortælle om sine oplevelser under afprøvningen.
  • Kræver hverken login eller en konto.
  • GDPR-overensstemmende.

Tips og tricks:

• Download appen sammen med patienten.
  • Gennemgå den med patienten, og forklar, hvorfor rapporten er vigtig.
  • Præcisér, hvornår rapporten skal indsendes, og hvortil.
  • Sørg for, at patienten har den korrekte e-mailadresse.
  • Send en påmindelse nogle få dage før den opfølgende konslutation eller det opfølgende møde.

Download

Ponto Care-appen er nem at downloade og nem at bruge. Den er gratis at downloades til både iOS ® - og Android™-enheder fra App Store® eller Google Play™.

Ponto dagbog

For de mindre teknologivante er Ponto dagbog en praktisk måde at optegne patientens oplevelser på i prøveperioden.

Download dagbog

Vejled din patient i brugen af Ponto 5 Mini og Ponto 4

• Isætning og udskiftning af batterierne

• Sikkerhedssnor, tilslutning og placering

Tilslutningsmuligheder

Overvej brugen af vores brede vifte af trådløst tilbehør til patienterne på langsigtet afprøvning. Vær opmærksom på, at dette kan komplicere tingene, så vurdér hver patient omhyggeligt.

Til Ponto 5 Mini

• Oticon Companion App

Oticon Companion App er praktisk til at styre Ponto 4 lydprocessoren fra en smartphone. Appen gør det muligt for patienten at regulere lydstyrken, skifte program og få besked, når batterispændingen er lav. Dine patienter vil kunne tilgå et væld af selvhjælpsværktøjer, finde deres høreapparater, tænde SpeechBooster, samt meget andet.

Download Oticon Companion App

Apple, Apple logoet, iPhone, iPad og iPod touch er varemærker tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande.
    App Store er et servicemærke tilhørende Apple Inc. Android, Google Play og Google Play logoet er varemærker tilhørende Google LLC

• ConnectClip

ConnectClip er problemfrie tilslutningsmuligheder til alle moderne smartphones, og de omdanner øjeblikkeligt lydprocessoren til hovedtelefoner af højeste kvalitet. Desuden kan du med mikrofontilbehøret til ConnectClip oprette forbindelse mellem Ponto 4 og en bred vifte af enheder via 2,4 GHz Bluetooth Low Energy Technology til håndfri streaming.

Parring af ConnectClip

200x200-connectclip

Se, hvordan du parrer ConnectClip

• EduMic

EduMic er et trådløst fjernmikrofonsystem, der kan hjælpe både voksne og børn i møder, under sportsudøvelse eller i klasseværelset. Det er ideelt, når en person taler på afstand af brugeren, eller hvis en stemme har problemer med at skære igennem støj. EduMic sættes på tøjet med en klemme og kan sende en stemme direkte til lydprocessoren. Den kan også levere FM-, telespole og jack-funktioner.

Brugsanvisning

Fejlfindingsvejledning

200x200-edumic

Se, hvordan du parrer EduMic

• Tv adapter

Tv-adapteren gør det muligt for patienten at oprette trådløs forbindelse til sit tv og regulere lydniveauet, uden at det indvirker på lydstyrken for andre seere.

Download brugsanvisningen

Se vejledningen om parring af tv-adapteren

350x200-ci-connectivity-tv-adaptor

• Telefonadapter

Fastnettelefonløsningen sammen med ConnectClip hjælper en patient med både indgående og udgående telefonsamtaler.

Download brugsanvisning

350x200-ci-connectivity-phone-adaptor

Til Ponto 3 SuperPower

Når et benforankret høresystem skal implanteres, er der tale om et lille indgreb, der kan udføres på nogle få minutter. Det kirurgiske indgreb kan ofte udføres under lokalbedøvelse. MONO-proceduren er verdens første ettrins boringsprocedure. Det er muligt at udføre en komplet osteotomi med kun et enkelt trin. Denne banebrydende nye procedure tilbyder patienter med benforankrede høresystemer enestående, æstetiske resultater og hurtig opheling.

Læs mere

Online-support under operationen

Hvis du gerne vil have en repræsentant hos dig under indgrebet enten over telefonen eller online, skal du informere Oticon Medical i god tid før operationen.

Kontakt den lokale Oticon Medical repræsentant

Har din patient betænkeligheder omkring indgrebet?

En nylig litteraturvurdering kan evt. hjælpe med at rådgive dine patienter, hvis de er bekymret for indgrebet eller efterbehandlingen.

• Forbedret livskvalitet

98 % af brugerne rapporterer om forbedret livskvalitet efter Ponto-implantation1

• Generel implantatoverlevelsesprocent

En systematisk litteraturevaluering, der rapporterede om 10 års erfaring med Ponto™-systemet, påviste en generel implantatoverlevelsesandel på 98 %.1

• Ingen hudrelateret efterbehandling* nødvendig1

På 95 % af opfølgningsbesøgene er der intet behov for efterbehandling af huden*1

1. Lagerkvist, H, et al., Ten years’ experience with the Ponto bone anchored hearing system – a systematic literature review. Clin Otolaryngol, 2020.

* Holgers score ≥2 indikerer behov for hudbetinget efterbehandling.

Ikke alle patienter med høretab egner sig til en benforankret løsning. Alle kirurgiske procedurer omfatter et risikoelement, og det er umuligt at garantere succes. Udbytte varierer. Beretninger repræsenterer kun de berørte enkeltpersoners mening og er muligvis ikke andres erfaringer. Ikke alle produkter er tilgængelige på alle markeder. Produkttilgængelighed og indikationer er underlagt godkendelse fra myndighederne

• Læs om fordelene ved Ponto™-systemet.

Download

• Hvis dine patienter har betænkeligheder omkring indgrebet, kan rådgivningsfolderen være en hjælp.

Download

• Banebrydende forskning viser, hvordan valg af system og lydprocessor vil indvirke på brugerens dagligdag.

Download

Andre fordele du kan fremhæve

• Sikkert og forudsigeligt indgreb, der tager omkring 30 minutter.
  • Indgrebet kan ikke skade den resterende hørelse.
  • Det er reversibelt.
  • Børn - fuld narkose, og de fleste kan tage hjem samme dag.
  • Voksne - kan vælge mellem bedøvelse og fuld narkose, og de fleste kan tage hjem samme dag.

Udsat kirurgi

Vi ved, at udsættelser stiger globalt som følge af presset på afdelingernes tidsplaner. Overvej at tilbyde patienterne adgang til lyd via et Softband eller en hovedbøjleløsning for at åbne en verden af lyd, mens de venter.

Kontakt Oticon Medical  for mere information.

Få onlinetræning i MONO, MIPS og lineær incision

Kontakt Oticon Medical , hvis du har brug for kirurgisk undervisning. Har du brug for genopfriskning, kan du se nedenstående videoer.

• MONO-proceduren

Denne video gennemgår MONO-proceduren trin for trin - verdens første ettrins boringsprocedure.

Se videoen

• MIPS – Minimalt invasiv Ponto-kirurgi

Dette er en video, der demonstrerer den minimalt invasive Ponto-kirurgi (MIPS), som er godkendt af lægemiddelstyrelsen i USA (FDA). MIPS er et ettrins kirurgisk indgreb til placering af et benforankret Ponto-implantat.

Se videoen

• Lineær, vævsbevarende incisionskirurgi

Dette er en video, der viser et ettrins kirurgisk indgreb til Wide Ponto-implantat ved brug af den lineære, vævsbevarende incisionsmetode.

Se videoen

Fordelene ved Direct Drive

Efter Ponto-kirurgi sættes der en healing cap på for at beskytte stedet. Dette vil som regel sidde på i 7 til 10 dage. Dine patienter vil blive instrueret i, hvordan operationsstedet skal behandles og modtage et Ponto Care-sæt til at hjælpe dem. Husk at fortælle patienten, hvornår han/hun skal møde op til fjernelse af healing cap og de næste skridt.

Kontrol af området omkring abutmentet

Abutmentet og den omgivende hud skal efterses for at sikre, at operationsstedet er ophelet, sundt og kan klare belastningen af processoren.

• Prøv forsigtigt at dreje abutmentet for at kontrollere, om det er stabilt. Hvis forbindelsen ikke er stabil, henvises patienten til en dertil uddannet kirurg for at få den strammet op.
  • Undersøg huden omkring abutmentet, og fjern evt. vævsrester omkring eller på indersiden af abutmentet.
  • Sig til patienten, at hvis ømheden vedvarer, så skal han/hun kontakte klinikken. Det er nemmere at behandle hudirritationer eller -infektioner på et tidligt stadie.
  • Download Ponto Care-appen sammen med patienten, og tag det første baseline-fotografi. Vis patienten, hvordan han/hun skal tage fotos hjemme for at holde øje med operationsstedet.

Øv betjening af lydprocessoren

• Forklar, hvor vigtigt det er at holde abutmentet fri for hår og andet.
  • Øv til- og frakobling af lydprocessoren på abutmentet.
  • Øv betjening af lydprocessorensfunktioner.
  • Demonstrér lydprocessorens funktioner såsom justering af lydstyrken, trykknap, isætning af batteri, og hvordan lydprocessoren opbevares korrekt, når den ikke er i brug.

Der henvises til brugervejledningen for yderligere oplysninger om betjening af lydprocessorens funktioner. Der henvises til produktinformationen for yderligere oplysninger om lydprocessorens egenskaber.

Download

Ponto Care-appen er nem at downloade og nem at bruge. Den er gratis at downloades til både iOS ® - og Android™-enheder fra App Store® eller Google Play™.

Livet efter Ponto-kirurgi

Downloads om daglig brug og pleje

• Ponto Care app

Efterbehandlingsafsnittet  i Care-appen giver læserne information om livet med Ponto

De kan bruge kamerafunktionen til at holde øje med implantatstedet og føre en dagbog over udviklingen. De kan dele disse indblik med dig enten ansigt til ansigt eller online.

200x200-fitting
Implantatet vil blive integreret i knoglen og hele (som regel på to uger for voksne). Derefter vil du som hørespecialist, være ansvarlig for tilpasning af lydprocessoren og undervisning af patienten i vedligeholdelse og brug af Ponto-systemet. Nedenfor finder du mange ressourcer, som kan hjælpe dig både med at programmere enheden og vejlede patienten i, hvordan den skal bruges.

Tilslutningsmuligheder for Ponto 4

• Oticon Companion App

Oticon Companion App er praktisk til at styre Ponto 4 lydprocessoren fra en smartphone. Appen gør det muligt for patienten at regulere lydstyrken, skifte program og få besked, når batterispændingen er lav. Dine patienter vil kunne tilgå et væld af selvhjælpsværktøjer, finde deres høreapparater, tænde SpeechBooster, samt meget andet.

Download Oticon Companion App

Apple, Apple logoet, iPhone, iPad og iPod touch er varemærker tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande.
    App Store er et servicemærke tilhørende Apple Inc. Android, Google Play og Google Play logoet er varemærker tilhørende Google LLC

• ConnectClip

ConnectClip er problemfrie tilslutningsmuligheder til alle moderne smartphones, og de omdanner øjeblikkeligt lydprocessoren til hovedtelefoner af højeste kvalitet. Desuden kan du med mikrofontilbehøret til ConnectClip oprette forbindelse mellem Ponto 4 og en bred vifte af enheder via 2,4 GHz Bluetooth Low Energy Technology til håndfri streaming.

Parring af ConnectClip

200x200-connectclip

Se, hvordan du parrer ConnectClip

• EduMic

EduMic er et trådløst fjernmikrofonsystem, der kan hjælpe både voksne og børn i møder, under sportsudøvelse eller i klasseværelset. Det er ideelt, når en person taler på afstand af brugeren, eller hvis en stemme har problemer med at skære igennem støj. EduMic sættes på tøjet med en klemme og kan sende en stemme direkte til lydprocessoren. Den kan også levere FM-, telespole og jack-funktioner.

Brugsanvisning

Fejlfindingsvejledning

200x200-edumic

Se, hvordan du parrer EduMic

• Tv adapter

Tv-adapteren gør det muligt for patienten at oprette trådløs forbindelse til sit tv og regulere lydniveauet, uden at det indvirker på lydstyrken for andre seere.

Download brugsanvisningen

Se vejledningen om parring af tv-adapteren

350x200-ci-connectivity-tv-adaptor

• Telefonadapter

Fastnettelefonløsningen sammen med ConnectClip hjælper en patient med både indgående og udgående telefonsamtaler.

Download brugsanvisning

350x200-ci-connectivity-phone-adaptor

Tilslutningsmuligheder for Ponto 3 SuperPower

Tilpasningshjælp

Hvis du har problemer under tilpasningen, hjælper Oticon Medical dig gerne over telefonen eller online: kontakt Oticon Medical.

Har du brug for anden hjælp eller support?

Vi står klar til at assistere